Bel voor vragen
073-6566402

  • Naar buiten allemaal! - RijkenVermaat
  • Naar buiten allemaal! - RijkenVermaat
  • Naar buiten allemaal! - RijkenVermaat
Naar buiten allemaal! - RijkenVermaat Naar buiten allemaal! - RijkenVermaat Naar buiten allemaal! - RijkenVermaat

Naar buiten allemaal!

Naar buiten allemaal! is een lespakket voor scholen om een buitenles te geven waarbij de kinderen zelf op onderzoek uit gaan. De buitenles is bedoeld om met kinderen op pad te gaan en de natuur in de eigen omgeving te laten ontdekken. Het lespakket bestaat uit drie delen: De toelichting voor de leerkrachten, de plekken in de stad en de opdrachten buiten.

Deze buitenles wordt in 2017 op 7 scholen uitgerold.

Het buitenles project sluit aan bij activiteiten die bij 6 Brede Scholen in ‘s-Hertogenbosch zijn ontwikkeld. De natuurroutes werd gestart bij BBS De Kruiskamp waar 4 basisscholen zijn ondergebracht. Hier zijn de NME- leerroutes op maat gemaakt, in overleg met de NME- coordinatoren van de scholen. De leerroutes voor groep 1-4 dicht bij de school in het Beatrixpark en de groepen 5-8 verder weg, naar het schutskamppark, Engelermeer en Moerputten.Vervolgens hebben de andere BBS-en besloten om te participeren. De NME leerroutes gaan naar de natuur in de wijk en verder weg. De NME- leerroutes voor groep 8 zijn gevarieerd. Dan is een combinatie gemaakt van cultuurhistorie en natuur op bijzondere plekken in de stad en stadrand. Hierdoor is er een netwerk ontstaan in de stad.

Dit werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van Brabants Landschap, door het leveren van de palen voor de routes. En een financiele bijdrage van streekhuis Het Groene Woud, de gemeente ‘s-Hertogenbosch en afdeling leefbaarheid van de provincie Noord Brabant.

 

Opdrachtgever: Gemeente 's-Hertogenbosch Het Groene Woud en de provincie Noord Brabant.

Locatie: ‘s-Hertogenbosch

Opgave: NME- leerroutes

Kalender: 2013-2017

Terug naar het overzicht Download project

Meer projecten van RijkenVermaat