Bel voor vragen
073-6566402

  • Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat
  • Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat
  • Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat
  • Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat
Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz - RijkenVermaat

Inrichtingsplan voor Besoyen en Mikz

BS Besoyen en kinderopvang Mikz willen hun schoolplein groen inrichten om een gevarieerd aanbod van verschillende vormen van spelen en ontdekken een plek te geven. Op dit moment is het schoolplein erg versteend. Daarom hebben ze gevraagd om een aantrekkelijk groen ontwerp te maken. 

Het uitgangspunt van het ontwerp zijn de wensen van de kinderen en team. Voor de kinderen en leerkrachten zijn twee foto-overzichten met keuzemogelijkheden gemaakt. Eén met een keuze voor ‘natuurlijk spelen’ en één met ‘groen’. Het meest is gestemd op een Wilgentenenhut/ tunnel. Ook de bandentoren, klimboom en doolhof van palen was zeer gewild. Deze uitkomst is het uitgangspunt voor het maken van het ontwerp van het speelplein.

Op het speelplein wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijdsgroepen om voor klein en groot verschillende speelelementen te realiseren. Op dit moment wordt het terrein van Mikz met bloembakken afgeschermd. In het ontwerp is dit deel duidelijker afgebakend door een tribune en babybox. 

In het ontwerp zijn de bestaande speelelementen behouden, op het speelhuisje van Mikz na. Onder de overkapping wordt met niet- levende speelelementen als een klimboom, bandenwand en hoogteverschil een spannende speelplek gecreeërd. Ook is hier ruimte voor een verkeersplein. Verder wordt er een voetbalveld, doolhof met wilgentenenhut en bloemrijke beplanting met insectenhotel geplaatst. 

De schaduw door de overkapping en zonnige plekken spelen een grote rol in het beplantingsplan. Aan de voorzijde is een bloemrijke border gecreëerd en onder de overkappng van de school worden vooral schaduwrijke bosjes geplaatst. Naast de wilgentenenhut komen speelbosjes en in de hoek bij Mikz bloemrijke vaste planten. In de bloemrijke strook voor de school en het hoekje van Mikz zijn ook mogelijkheden voor moestuintjes naast de bloemrijke beplanting.

 

 

Terug naar het overzicht

Meer projecten van RijkenVermaat