Bel voor vragen
073-6566402

  • De eekhoorn bij BS Wandelbos - RijkenVermaat
  • De eekhoorn bij BS Wandelbos - RijkenVermaat
  • De eekhoorn bij BS Wandelbos - RijkenVermaat
De eekhoorn bij BS Wandelbos - RijkenVermaat De eekhoorn bij BS Wandelbos - RijkenVermaat De eekhoorn bij BS Wandelbos - RijkenVermaat

De eekhoorn bij BS Wandelbos

BS Wandelbos is pilotproject voor groene school in de stad Tilburg. waaronder een groen schoolplein, programma over de eekhoorn, NME- leerroutes en naschoolse groene activiteiten.

Op het schoolplein van BS Wandelbos hebben de betontegels plaats gemaakt voor planten en groene speelplekken. Een rioolpijp, klimboom, tribune voor lessen buiten, een zandspeelplek en een wilgentunnel zijn elementen waar nu mee gespeeld kan worden.

Verder heeft elke klas zijn eigen moestuintje. Hierdoor kunnen kinderen buitenles krijgen over ‘van zaad tot voedsel’ en het zelf telen van groente.

De uitvoering is een groot succes geworden met veel hulp van kinderen en ouders. Na een jaar is een evaluatie gehouden onder de leerkrachten, waaruit bleek dat kinderen rustiger de klas binnen komen, minder pesten, het schoolplein helemaal gebruiken en meer met natuurlijke materialen spelen. De conclusie is dat het groene schoolplein op BS Wandelbos een groot succes is.

 

Opdrachtgever: BS Wandelbos

Locatie: Tilburg

Opgave: Begeleiding + Ontwerp + beplantingsplan

Kalender: Jan ‘14 tot Jan ‘15

Oppervlakte: 450m2

Terug naar het overzicht Download project

Meer projecten van RijkenVermaat